Kép

Dreher 24 Everest Expedíció 2010

Törzsadatok:
Ország: Kína
Csúcs: Mount Everest (8850 m)
Mászóstílus: táborláncos
Szervező: EDGE 8000 - Eseményhorizont

Cél:

Az EDGE 8000 – Eseményhorizont égisze alatt Klein Dávid és Várkonyi László 2010 tavaszán arra készültek, hogy a Dreher 24 Everest Expedíció (2010) keretében, a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül érjék el Földünk legmagasabb pontját, a Mount Everest csúcsát. A 2010 tavaszi expedíció megvalósította volna a Mount Everest (8850 m) első magyar oxigénpalack nélküli megmászását. Mindkét hegymászó többször próbálkozott már a feladat megvalósításával. 2007 tavaszán 8650 méterig jutottak oxigénpalack használata nélkül.

Egyéb cél:

Magas színvonalú dokumentáció készítése a hegyen: filmkészítés, interjúk, fotódokumentáció, internetes jelentések stb. A lehetőségekhez mérten a „sportos” stílus képviselése, teherhordók és oxigén mellőzése. Természetesen legeslegfontosabb „célkitűzés”, hogy az expedíció minden tagja élve, egészségesen hazatérjen!

Útvonal:

Tibeti (északi) normál út

Indulás: 2010. 03. 26.
Érkezés: 2010. 05. 21.
Teljes időtartam: 56 nap
Hegyen töltött időtartam: ? nap
Sikeres expedíció: nem

Eredmények:

április 25-én az akklimatizációs körük során a 7000 méteren lévő egyes táborban töltötte Dávid és László az első (meglehetősen szeles, embert próbáló) éjszakájukat, ahonnan másnap a kettes tábor kiépítése céljából elindultak felfelé, de az erős szél miatt kb. 7200 méteren visszafordultak. Az Alaptábor felé egy jégomlás sodorta el őket.

Résztvevők:
Név Státusz
Klein Dávid résztvevő
Várkonyi László résztvevő

Szponzorok

Dreher 24 Névadó szponzor
Groupama Garancia Biztosító Kiemelt szponzor
Star Balm Kiemelt szponzor
Casio - Exilim-G Társ szponzor
Samsung Electronics Magyar Zrt. Társ szponzor
KLM Társ szponzor
STA Travel Társ szponzor
CASIO - G-Shock Társ szponzor
VISTA Utazási Iroda Társ szponzor

További támogatóink: