Kép

Johnnie Walker Annapurna Expedíció 2016

Napló
2016. 03. 24.

Hajnali hatkor pánikszerű dörömböléssel ébreszt egy sherpa srác. Kicsit bosszant, mert jól tudom, hogy ez kb. azt jelenti, hogy még eonokra van a helikopter, de azért üldögéljünk a mezőn egy kicsit, a benzines hordók és szárított jaklábak között…

Sebaj. Ami igazán bosszant, hogy a „leszállópályánál” (egy legelő) belelépek egy földön fekvő drótkerítés darabba. (Papucsban vagyok, hogy a vízhólyagokat kíméljem.) Most napokig gondolhatom azt, hogy mindjárt vérmérgezésem lesz. (Expedíció alatt különösen hipochonder vagyok.)

A helikopter végül 10 körül érkezik (kb. amit tippeltem), és jól tele is tömjük, bár én szerencsére előre kerülök. Két másik felfelé igyekvő mászó hátul egész konkrétan beékelődik a sonkák és néhány zsáknyi zöldség közé. Ők nem sokat látnak, én viszont nagyon élvezem, amint lebegő buborékunk végig siklik felfelé a Nilgiri Khola szűk kanyonjában.

Nevetve állapítom meg, hogy pár órára vagyok túrám végpontjától. Nincs bennem keserűség. Berendezkedem, ismerkedem az alaptábor lakóival, információkat gyűjtök, pakolok (másnap már megyek is felfelé) és – íme – nekiállok naplót írni.

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Sourcing Hungary Kft. Magyarország Kiemelt szponzor
Vitalpaletta Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Bodri Pincészet Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor