Kép

Johnnie Walker Annapurna Expedíció 2016

Napló
2016. 03. 26.

Mivel voltam már az 1-esben sátrat állítani (és ma csak felfelé mozgok) egészen 11:00-ig húzom az indulást. Pakolászom, naplót küldök, összeválogatom a hegyi kaját.

Miután magam mögött hagyom az oltáron füstölgő boróka ágakat (szokás szerint minden felmenetnél meggyújtom a tüzet) eleinte az oldalmoréna sziklái között kanyargó ösvényen baktatok. (A gleccser jobb partján vagyunk, messze a gleccser szintje felett.) Egyszerre meredek vízmosáson kell átkelni. Majd öt perc múlva ismét. Végül egy meredek, sziklás-poros omladék falon kell leereszkednem a tényleges gleccserszintre: kötél segítségével. Innen piros zászlós bambusz karókat követek a gleccseren, amíg el nem érem a gleccser és a sziklafal találkozását. Ezt a keskeny és meredek vonalat követi az útvonal: lényegében az egyesig. Végig a jég mellett, a sziklákon. A rögzített kötelek (elég gyakoriak) néhol kőtömbökhöz, gyakrabban félig beütlegelt falszegekhez vannak kötve.

Meglepően jó ritmusban érem el az egyest! (Kicsit több mint három óra volt az út a várt 5 helyett...) Az idő gyönyörű, a sátram peckesen áll. Beköltözöm. Egy olasz pasas van még itt, és a sherpája. (Ők érkeztek velem együtt a helikopterben.) Késő délután kapom a rossz hírt: jön a vihar. Mindenki ugyanazt mondja. OMSZ, Tamás és Miki barátom, még Henry Toddal is beszélek. Sajnos a 2-esbe vezető lejtő "gyanús", így nem kockáztatok.

Holnap reggel bezsebelem az 1-esben töltött éjszaka akklimatizációs profitját. és lemegyek.

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Sourcing Hungary Kft. Magyarország Kiemelt szponzor
Vitalpaletta Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Bodri Pincészet Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor