Kép

Johnnie Walker Annapurna Expedíció 2016

Napló
2016. 04. 11.

Ma megint meglátogat minket a helikopter, hogy evakuálja szegény fagyott ujjú Sebastianot. Egész délelőtt várjuk, de felhős az idő. Kora délután elkezd havazni, mégis megjön a helikopter és - elegánsnak aligha mondható három kacsázással - leszáll a poros placcunkon.

Megölelem Sebastianot, akivel igazán összebarátkoztam (és akinek az utóbbi napokban kb. 20 cigarettát sodortam), kihajigálják a felhozott cargot, majd - minden késlekedés nélkül - már zúg is lefelé a gép. Sebastianoval közvetlenül Katmanduba megy, ahol szakszerű orvosi ellátás és a civilizáció ezer öröme várja.
Magunk maradtunk...

Véglegesedni látszik a 15-17 közötti ablak. A terv továbbra is az, hogy egy kicsiny sherpa csapat 14-e körül megnyitja az utat a négyes táborba (C4), majd elképzelhető, hogy lesz egy szuper korai, 15-i 0. csúcstámadó nap (ez bizonytalan) és a legtöbben 16-án, a spanyolok 17-én szeretnének a csúcsra érni.

Én továbbra is a 16-a mellett teszem le a voksomat, ami azt jelenti, hogy 15-én éjjel, talán 23:00 körül kell elindulnom a 7200 méteres C4-ből. Ehhez holnap (13-án) közvetlenül kettes táborba megyek fel, ahol vár a kétfalú sátram és a készleteim.
Holnap (utolsó pihenő napomon) döntöm el a bakancs kérdését is: vettem egy új La Sportiva G1-et Katmanduban, ami lényegesen könnyebb és jobban tartja a lábamat a technikás, jeges terepen, de most, hogy látom, hogy elég sok széllel és alacsony hőmérsékletekkel kell majd megbirkóznunk, elbizonytalanodtam. Itt a régi, nehéz, bumfordi, puha, technikai terepen esetlen Millet bakancsom is...

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Sourcing Hungary Kft. Magyarország Kiemelt szponzor
Vitalpaletta Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Bodri Pincészet Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor