Kép

Johnnie Walker Annapurna Expedíció 2016

Napló
2016. 04. 13.

Nem indulok olyan korán, mint máskor. Már elég jól kiismertem ezt a szakaszt és szívesebben ballagok kellemes, melegebb időben (és időzök rövidebb ideig C2-ben). Valamivel 8 után gyújtom meg a tüzet az oltárnál. A szokásosnál jelentőségteljesebbnek érzem a pillanatot. Indulok.

A bumfordi Millet bakancsomban gyalogolok, ami egyszerre komikus és bosszantóan kényelmetlen a bájosan kanyargó füves-köves ösvényen. (A sherpákkal mászók persze ezt a kényelmetlenséget is megspórolják: felvitetik az egyesbe a nehéz bakancsukat és ezt a szakaszt könnyű túrabakancsban teszik meg. Nekem vigyáznom kell, hogy ne cipeljek fel annyi cuccot, hisz lefelé az én hátamon lesz minden, amit felfelé több körben viszek fel...)

Lassabb vagyok, mint korábban (leginkább a bakancs miatt, és a sok "kellemes extra" miatt, amit a hátizsákomba gyömöszöltem, hogy a csúcstámadás alatt megkönnyítsék az életemet), de szigorúan nem erőltetem. Tartalékkal akarok felérni a kettesbe.

Az egyes tábornál teletöltöm a palackom a sziklán lecsorgó vízzel és iszom is, bőséggel. Mivel a sziklás oldal felől folyik le, méghozzá elég hosszan, úgy gondolom, még ásványi anyagok is lehetnek benne, talán nem is csupán tiszta olvadékvizet iszom.
A kettesig eseménytelen az utam. Csak lassabb valamivel, mint korábban. A sátram peckesen, büszkén áll, csak nem a "talajszinten", hanem egy bő méterrel alatta. Nem igazán zavar. A napsugárzástól a hetek alatt az egész sátor szép lassan elmerült a hóban, miközben a sátrat körbevevő verem fala eljegesedett, megszilárdult. Ennél stabilabb bunkert kívánni sem lehet. (Igaz, ha nagyon nagy havazás jön, akkor csak fotó alapján találom majd meg a cuccom.)

Mostanra már stabilan tudok pihenni ezen a magasságon. A telefonomra letöltött filmeket nézem és bőséggel eszem, iszom. Közben néha belehallgatok a rádió forgalomba: sok a bizonytalanság a különféle csapatok mászóiban. Az ablak messze nem tökéletes. Túl keskeny (16-án délután már elromlik az idő) és a legtöbb előrejelzés szerint amíg nyitva lesz, addig is bizonytalan, felhős és szeles.

Mindegy. Lesz, ami lesz.

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Sourcing Hungary Kft. Magyarország Kiemelt szponzor
Vitalpaletta Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Bodri Pincészet Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor