Kép

Johnnie Walker Annapurna Expedíció 2016

Napló
2016. 04. 19.

Mától lesz igazán nehéz a várakozás. Az első pár napot élvezed, minden nap látod, milyen drámai a változás a testedben. A második éjszaka már mélyen alszol, és alacsony pulzussal ébredsz. A bőrfelületek gyógyulnak, a rengeteg krém hatására egy idő után a régi, megégett bőr leválik. Az újat óvni kell. Az első két napban még nagy flash minden alaptábori komfort miatt: a puha matrac, a kényelmes, tág sátor, amiben egyedül vagy, a korlátlan folyadék, a szabad mozgást biztosító alaptábor…

Mától, a harmadik naptól kell a fegyelem: ma is ki kell rakni reggel a napelemet, inhalálni kell, kenegetni az égett bőrt. Sajnos a 27-i "ablak" nem egyértelmű... Sőt. Elég szelesnek tűnik. A fizikai regeneráció és a lelki készenlét megőrzése mellett egyre fontosabb szerepe lesz a diplomáciának.

Az alaptábori szolgáltatásokat szervező ügynökség emberei napról-napra nyugtalanabbak lesznek, szeretnének hazamenni, hisz rövid expedícióra számítottak. Most nagyon fontos, hogy kitartsunk, egységesek legyünk. A két orosz, én, valószínűleg az olasz, a bulgár és talán a svájci csapattársunk biztosan csatlakozik a keményvonalas táborhoz. A mi üzenetünk: maradunk, amíg el nem érjük a csúcsot, vagy az időjárás lehetetlenné nem teszi a mászást. (Ez lényegében a monszun érkezését, május végét jelentené.) Néhányan biztos, hogy május elején feladják. Holnap körbeszimatolok a koreai, spanyol és ausztrál-amerikai táborok környékén.Baj nincs, csak egyel több "tényező", amire oda kell figyelnem.

Szponzorok

Johnnie Walker Névadó szponzor
Sourcing Hungary Kft. Magyarország Kiemelt szponzor
Vitalpaletta Társ szponzor
REON Digital Társ szponzor
Zajo Társ szponzor
Bodri Pincészet Társ szponzor
G-Shock Társ szponzor