Kép

Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II

Napló
2018. 06. 07.

Dávid: Idén utoljára törlöm ki az álmot nepáli földön: a 2018-as Kalifa Expedíciósorozat első fejezete lezárult. Sok szépség és kaland – és sajnos fájdalom és veszteség – után most irány Pakisztán. Magányos hónapjaim után izgatottan várom a találkozást Szilárddal… A helyi szervező iroda autója kirepít a reptérre. Nézem a kavargó, színes forgatagot és magamban búcsúzom.

Szilárd: Az elmúlt napok teendői után, minden igyekezetem ellenére is maradt még pakolnivaló az utolsó napra. Néhány apróság, akkumulátorok feltöltése, a súlyos pakkok mérlegelése és végső lezárása, s a kritikus felszerelési tárgyak újraellenőrzése magamban, nem hagy nyugodni. Timi és Soma terelik el gondolataimat a fölösleges körökről: minden egyben, készen állok. Pár óra és indulunk a reptérre. A családomra koncentrálok. Boldog vagyok.

Dávid: Több, mint két hónap nomád lét után élvezem a dohai reptér nyugatias, csilivili hangulatát. Több, mint hat órát „tranzitozom” majd itt. Bohém akciókkal szórakoztatom magam: felfalok egy hamburgert, majd beülök egy kávézóba. Céltalanul kóborolok a fényes kirakatok között. Végül az iszlámábádi járat kapujától nem messze bevackolom magam a fal mellett egy sarokba és valami Marvel cuccot nézek a laptopon az indulásig. Közben szép lassan másnap lesz…

Szilárd: A fővárost elkerülő körgyűrűn száguldva, úgy beszélgetünk, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy két hónapra Pakisztánba utazok. A hátsó ülésen üldögélve figyelem békésen alvó kisfiam, miközben hallgatom Timi hangját – szeretünk utazni, ez a család már csak ilyen. A reptéren minden gyorsan történik: találkozok a szüleimmel, nagymamámmal, majd megjelennek a Kalifa csapat lelkes tagjai, később befut egy televíziós stáb és a Global Union kedves képviselete. Mindenki búcsúzkodik, beszélget, miközben észre sem veszem, hogy már csak rám várnak a check-in-nél. Sietve adom le zsákjaim, és szinte percek alatt intek búcsút szeretteimnek és barátainknak, mielőtt sisakkal a fejemen, eltűnnék a túloldalon. Minden ölelés, minden mosoly fontos és drága útravaló. Mindig érzelmes pillanatok ezek, de most még különlegesebbnek érzem az elindulást: most először családos emberként intek búcsút. Ragyogó szemek engednek utamra.

Szponzorok

Kalifa Névadó szponzor
Global Union Kiemelt szponzor
DigBuild Kiemelt szponzor
Zajo Társ szponzor
Observer Kft. Társ szponzor