Kép

Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Gasherbrum I és II

Napló
2018. 06. 09.

Valószínűleg hamar Szilárd idegeire megyek majd. Szeretek egyedül utazni, expedíciózni, de azért két és fél hónap az két és fél hónap. Amióta elindultam, nemigen beszélgettem: az ukránok is, az olaszok is leginkább magukban beszélgettek, én néha a konyhában, a nepáliakkal… Most viszont: be nem áll a szám.

Reggel sokáig ejtőzünk kényelmes franciaágyunkban. A légkondi civilizáltan hűvössé teszi a szobánkat. Egy-egy odakint lezavart küldetés után – ilyen mondjuk a reggeli – tempósan igyekszünk vissza menedékhelyünkre. Végül persze összeszedjük magunkat: elmegyünk a helyi áruházba bevásárolni, lebonyolítjuk fontos megbeszélésünket Ali barátunkkal (aki a helyi logisztikánkat intézi), hordókat és húzózsákokat (informálisabb nevükön: disznókat) pakolunk tele, aztán kicsinosítjuk magunkat az esti, követségi vacsorához.

Szilárd egész civilizáltan néz ki, de én, amikor megvizsgálom magamat a tükörben, Runcájszt látom, akit egy estére ideiglenesen szabadlábra helyeztek és ráadtak egy kopott nepáli hippi inget.

A nagyköveti rezidencián nagy a sürgés-forgás, néhány MOLos munkatárs utazik haza. Mindenki nagyon kedves, késő estébe nyúlnak a beszélgetések. Egy-egy pohár borral a kezünkben a rezidencia tetejéről nézzük, ahogy a Faisal mecset mögött a reflektorok fényében vibrál a nehéz, még éjszaka is meleg, sűrű levegő. Holnap hajnalban repülünk tovább északra, Szkarduba. Klein Dávid

Szponzorok

Kalifa Névadó szponzor
Global Union Kiemelt szponzor
DigBuild Kiemelt szponzor
Zajo Társ szponzor
Observer Kft. Társ szponzor