Hír

Célegyenesben a Sourcing Manaslu Expedíció

2016-06-11 09:11:30

Dávid jelenleg (szeptember 26.) az alaptáborban testileg, lelkileg és szellemileg készül az előtte álló csúcstámadásra.

"Ez a nap a vihar előtti csendről szól. (Na, remélem, nagyon, nem szó szerint...) Koncentrálni, nekifeszülni, de ellazulni is... Visszanézni a Sourcing Manaslu Expedíció eddig eltelt 27 napjára, és látni, hogy jutottam el idáig. Látni a csúcsot és érezni, hogy vár, hívogat. Késznek lenni, hogy megfizessem az árat: erőfeszítésben, ravaszságban, taktikában, akaratban. (...)

Ma délután még körbe szaglászok, meggyőződöm róla, hogy a mai szitu a nagy csapatok környékén, de ha minden úgy alakul, ahogy gondolom, akkor a következő lesz a csúcstámadás menete:

27 BC-C1,

28 C1-C2,

29 C2-C3,

30 C3-C4,

1 C4-S-C2 (vagy ameddig lejutok),

2 tartalék levonuló nap

Rendbe teszem magam, kívül-belül: kimosom a ruháimat, "lezuhanyozok" (lavór-csutak), alaposan átgondolom az összes apró felszerelést, amit felviszek: a kis fejszémet vigyem, vagy a nagyobbacska csákányomat? Két vagy három halkonzervvel egészítsem ki a fenti kaja készletet? Miben vigyem fel a mézet? (A vitaminos doboz pont jó lesz!)

Engedélyezek magamnak fél óra lábáztatós-felkészülős hegyre koncentrálást, meditációt: egy lavór meleg vízbe áztatom a lábam, nézem, szuggerálom a hegyet, zenét hallgatok, és komótosan megiszom egy doboz sört, miközben elszívom utolsó előtti szivaromat. (Az ötből. Az utolsót tudjátok, mire tartogatom...) (...)

És végezetül: köszönöm nektek, akik figyelemmel kíséritek ezt a kalandot a szurkolást, a jókívánságokat. Sokat számít... (...)

Azt, hogy holnap indulunk-e el, a holnap reggeli hírek döntik el. A lehetőségek: vagy 1-e a csúcsnap, vagy 2-a. Vagy táboronként megyek fel, vagy egy tábort ugrok. (Közvetlenül a 2-esbe az alaptáborból.) Ezt figyelembe véve az indulásom lehet 27, 28 vagy 29. Feszült vagyok..."

Részletek Klein Dávid szeptember 26-i naplójából.

Hajrá Dávid!