Hír

Klein Dávid és Suhajda Szilárd felkészülten várják az időjárási ablakot az alaptáborban

2017-05-19 12:35:05

A Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója készen állnak a Mount Everest megmászására, melynek kiemelt támogató partnere az RTL Klub.

A magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók érhetik el a világ legmagasabb csúcsát. A két hegymászó három akklimatizációs kört teljesített, túl vannak a “mélypihenés” időszakán és ma visszaérkeztek az 5344 méter magasan lévő alaptáborba.

A háromfős csapat, Edina, Dávid és Szilárd az elmúlt napokat a 3440 méteren fekvő Namche Bazaarban töltötték, hogy ott kipihenjék magukat, és az oxigéndús környezetben regenerálódjon a szervezetük. Itt találkoztak az expedíció menedzserével, Stefano Favaroval és az RTL stábjával is, akik az alaptáborból fogják figyelemmel kísérni a csúcsmászás eseményeit.

Az expedíció itthoni és kinti tagjai folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzéseket, hogy mikor nyílik a hegymászók számára egy kedvező – enyhe szeles, alacsony páratartalmú – időjárási ablak a csúcs eléréséhez. 

A jelenlegi tervek és az időjárás-előrejelzés szerint, napokon belül elindulhat a csúcsmászás hete. A Magyar Everest Expedíció 2017 hegymászói sporttörténelmet írhatnak. Szorítsunk nekik közösen!