Kép

Magyar K2 – Gasherbrum I – Broad Peak Expedíció 2007

Napló
2007. 06. 25.

Kevés a teherhordó, de halad a csapat
A magyar expedíció a körülményekhez képest gyorsan halad a Gashembrum I. (Hidden Peak) alaptábora felé. Jelen pillanatban az egyedüli nehézséget az okozza, hogy az előzetes információk ellenére a szükségesnél nem több, hanem éppen ellenkezőleg, kevesebb teherhordó várt rájuk Askole-ban.
”Miután kevés ember jut a több mint háromtonnás felszerelésünkre, a nehezebben mászható szakaszokon a túl nagy terhekkel való közlekedés helyett inkább kétszer fordulunk, hogy biztonságosan tudjuk szállítani a csomagokat. Örömmel jelenthetem, hogy ennek ellenére a csapat tervezett ütemben közelít az alaptábor felé. Mindenki jó egészségi állapotnak örvend” – tájékoztatott műholdas telefonon Kollár Lajos, az expedíció vezetője.
Még három táborhely, Urdokas, Goro és Sharin van hátra, az előzetes ütemterv szerint a jövő hét közepén elérik a Baltoro-gleccsernél lévő alaptábort. Onnan a Gasherbrum I. (8068) kevesebb, mint háromnapi járóföldre van. Az eredeti ütemezés szerint mintegy három hét múlva esedékes a csúcstámadás, újabb egy hónap múlva pedig a 8611 méteres K2 meghódítása.

forrás: www.himalajaexpedicio.hu

Szponzorok