Kép

Magyar K2 – Gasherbrum I – Broad Peak Expedíció 2007

Napló
2007. 07. 04.

Szerdán napoztak, utána a 2-es tábor kiépítése következik

5100 méteren sütkéreznek a magyarok. A hegymászók jól vannak, mindenki visszatért az 1-es táborból, s csütörtökön útra kelnek, hogy felállítsák a 2-es tábort.

Kollár elmondta: jelenleg szép napsütés van a Gasherbrum I. mellett, átmenetileg javult az idő. Honfitársaink jól használható időjárás-előrejelzést kaptak Pártai Luciától, ami biztonságérzettel tölti el a csapatot, hiszen tudják, nagyjából mire lehet számítani a következő egy hétben.

Szerdán reggel Vörös László és Csíkos József is visszatért az 1-es táborból, így tíz alpinista már eltöltött egy éjszakát 5900 m-es magasságban.

A csapat csütörtökön felmegy az 1-es táborba, de a cél most már a 2-es tábor felállítása lesz, a művelet várhatóan négy-öt napot is igénybe vehet.

„A csúcstámadás lehetséges útvonalairól még korai beszélni, ez csak másfél-két hét múlva lesz aktuális a kérdés. Egyelőre a normál úton kezdtük el kiépíteni a szokásos táborláncot, és Erőss Zsolt technikai vezető irányításával a csapat majd csak ezt követően dolgozza ki a csúcstámadás különböző verzióit” – mondta el műholdas telefonon Kollár Lajos.

A Concordia környéki 8000-es csúcsok térségét a szerdai napsütéses időjárás ellenére meglehetősen mostoha időjárás jellemzi majd a következő napokban.

Szponzorok