Kép

Magyar K2 – Gasherbrum I – Broad Peak Expedíció 2007

Napló
2007. 07. 11.

Újabb havazás várható, meghiúsult a 3-as tábor felállítása

Csütörtökön a déli órákban újra havazás várható a hegyen, ami az előrejelzés szerint további két napig eltart majd, ezért a K2-Gasherbrum I. Expedíciónak a hét végéig várni kell arra, hogy elinduljon a Gasherbrum I. 7000 méter fölötti régióiba. Vörös László a 2-es táborban van 6400 méteren, Csizmadia Péter és Juhász Bálint az 1-es táborban éjszakázik, a többiek pedig az alaptáborban pihennek.

Kollár Lajos, az expedíció vezetője műholdas telefonon arról tájékoztatott, hogy a tervekkel ellentétben csapat nem indított szerda reggel újabb akciót a Gasherbrum I-en, mert a Magyarországról kapott meteorológiai előrejelzés csütörtökre újabb erőteljes havazást jósolt.
A Pártai Lucia és csapata által készített időjárás-jelentések eddig rendkívül pontosnak bizonyultak, ezért szinte biztosra vehető, hogy csütörtöktől vasárnapig ismét rossz lesz az idő az időjárás.

A magyarok közül jelenleg hárman vannak „fönt”, Csizmadia Péter és Juhász Bálint az 1-es, míg Vörös László a 2-es táborban. Csíkos József szintén felment, de mert nem érezte jól magát, visszaereszkedett az alaptáborba.

A szerdai éjszakát Vörös László a 2-es táborban tölti, hajnalban azonban elindul lefelé, hogy még a vihar érkezése előtt elérje az alaptábort.

Mindeközben az alaptáborban zajlik az élet, kedden este például egy kisebb ünnepségre voltak hivatalosak egy közelben táborozó másik expedícióhoz.

Szponzorok